Grupper

grupper

PhysioPilates

Pilates är en metod för att träna kroppskontroll. Målsättningen med pilates är att utveckla styrka, uthållighet och rörlighet samt att stärka kroppens djupa muskler. Pilates grundar sig på sex principer: andning, centrering, koncentration, kontroll, precision, rörelseflöde.

PhysioPilates är en träningsform där man kombinerar pilatesmetoden med fysioterapeutiskt kunnande. Instruktören är alltid en fysioterapeut med PhysioPilates-utbildning. Vi tränar PhysioPilates i grupp där instruktören korrigerar och ger alternativa rörelser samt tillgodoser individuella behov. Vi erbjuder också individuella timmar där kundens specialbehov tillgodoses mera exakt. Det går också att beställa grupper för t.ex. arbetsplatser.

PhysioPilates grupperna lämpar sig för kvinnor och män. Vi har fokus på en god kroppshållning, stärker musklerna, speciellt de djupa musklerna kring kroppens centrum.
I gruppen tränar vi med strumpor och mjuka kläder. En handduk är bra att ta med sig. Madrasser och andra små redskap såsom boll, pilatesrulle, gummiband och käpp finns.
Exempel på programserier hittar du här http://www.terveysverkko.fi/tietopankki/liikeohjeita

PhysioPilates för seniorer

PhysioPilates för seniorer är en skonsam träningsmetod för äldre personer. Vi blir medvetna om vår kroppshållning, tränar muskelstyrka och rörlighet i lugn takt. Vi förflyttar oss från stående till olika utgångslägen som sittande på golvet, liggande, krypställning. Instruktören ger alternativa rörelser och utgångsställningar för att tillgodose individuella behov.

LunchPilates

LunchPilates 45 min, riktar sig till dig som har möjlighet att komma och träna mitt på dagen. Takten, belastningen och rörelserna är mera krävande än i gruppen för seniorer.

Yoga

Under passen tränas styrka, balans och smidighet till musik. Grundtanken är att kroppen värms upp ordentligt före de avancerade sträckningarna. Då är det så mycket skönare att träna yoga och du känner hur musklerna slappnar av och blir längre. Varje pass avslutas med avkoppling i total tystnad.

MediYoga

En mjuk, meditativ yogaform med andnings-, och kroppsövningar samt meditation. Är du fullt frisk kan MediYoga hjälpa dig till att få större medvetenhet, stabilitet, lugn och harmoni.

Mentalträning

Mentalträning är friskvård för insidan
Mentalträning (http://www.halsosidorna.se/Mentaltraning.htm) är systematisk och långsiktig träning av mentala processer, dvs. tankar, självbilder, attityder och känslor, och syftar till att öka stresstålighet, personlig effektivitet och välbefinnande. Med mental träning hjälper vi dig att hitta tekniker, metoder och principer för att du skall nå dit du vill, stärka din självkänsla, bli lugn och harmonisk samt hitta din livsglädje. Michaela Stenwall-Olander och Maria Ljungqvist håller kurser i mental träning, men tar också emot för individuella samtal.

Zumba

Zumba är en fartfylld danstimme inspirerad av latinamerikanska rytmer. Vi dansar bl.a. salsa, merengue, reaggeton och cumbia och kryddar med olika dansstilar enligt önskemål. Det krävs inga förkunskaper och gruppen fungerar som drop-in, så du kommer när det passar just dig!

Styrka och balans för seniorer

Kom med och träna upp din styrka och balans i en trygg och trevlig miljö! Vi tränar i lugn takt, alla efter sina individuella förutsättningar. Välkommen!

Privata jumppagrupper

Det går bra att hyra vår sal för privata gympagrupper i egen regi eller avtala om att någon av våra fysioterapeuter håller en gympagrupp t.ex. för dig och dina kolleger. Bland våra fysioterapeuter finns  PhysioPilates-, yoga-, zumba-,  mindfullness- och mentalträningsinstruktörer. Vi skräddarsyr grupper enligt era önskemål om ni vill prova på olika alternativ. Hör dig för om våra andra tjänster, såsom individuella träningsprogram och olika muskeltester.

Nack och ryggjumppa

Kom med och träna för ryggens och nackens välmående! Vi tränar på varierande sätt och med olika redskap. Vi tränar styrka och rörlighet i både bål och rygg.
rfysio logo vit mobile