Skip to content

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yleisiä. Voi olla kyse ongelmista nivelissä, kehossa tai lihaksissa. Oireet voivat vaihdella ja olla lyhyt tai pitkäkestoisia.
Selkä- ja niskakivut ovat tavallisia ongelmia kuten rasitusvammat ja nivelkulumat. Meillä voit saada hoitoa sekä akuuttiin että krooniseen ongelmaan sekä kuntoutusta leikkausten jälkeen.
Käytämme erilaisia hoitomenetelmiä kuten:
Liikkuvuusharjoitus, pehmytkudoskäsittely, mobilisointi, lihas venyttely, hermokudosten mobilisointi, manuaalinen terapia, ergonominen ohjaus, kinesioteippaus, kivunlievitys tekniikoita (laser, sähköhoitoja, ultraääni, lymfa-touch, infrapunalämpö, lämpö- ja kylmähoitoja sekä voit saada harjoitusohjeita.

Niska vaivat

Ongelma-alue voi olla leukanivel, niska ,hartiat tai lapaluun alue.Tavallisia oireita ovat päänsärky, huimaus,tunnottomuus tai säteilykivut käsissä/sormissa, lihasjännitys,jäykkyys, kipua liikkuessa, lihasvoiman heikkeneminen tai rasitusvammat.

Selkä vaivat

Selkävaivat ovat yleisiä ja monet meistä kärsii niistä jossakin vaiheessa elämän aikana. Kipu voi tulla yllättäen, silloin kutsumme sitä ”noidannuoleksi”, tai puhumme iskias kivusta jolloin kipu voi olla säteilevää jalkaan.Tavallisia vaivoja ovat kipu, liike kipu ja säteilykivut. Suurin osa selkä vaivoista menee ohi itsestään. On kuitenkin paljon apua saatavissa lievittääkseen selkä vaivoja. Apua voi saada sekä akuutissa että kroonisessa vaiheessa kivun lievityksestä liikuvuusharjoitukseen. On yleistä että selkä vaivat voivat uusiutua jossakin vaiheessa joten on tärkeää ennaltaehkäistä vaivoja. Meiltä voit saada neuvoja ja apua itsekuntoutukseen.