Gå direkt till innehållet

OM OSS

Raseborgs Fysioterapi firade 25-årsjubileum år 2019. Vår långa och breda erfarenhet använder vi flexibelt och professionellt för att hjälpa just dig. Vår professionella målsättning är att ge dig den vård du behöver, när du behöver den och där du behöver den. Vi kommer vid behov på hembesök, och koordinerar din vård med vårt multiprofessionella vårdteam, så att du får den rätta rehabiliteringen. För oss är det viktigt att även i fortsättningen ge en individuell och kvalitativ vård/rehabilitering och därför fortsätter vi att utveckla oss professionellt och vi går kontinuerligt på vidareutbildningar.

Vårt rehabiliteringsteam består av sju fysioterapeuter, en ergoterapeut, en talterapeut, en massör, och en fotvårdare. Våra terapeuter har olika specialområden. Läs mera om de olika specialområdena under Tjänster. Vi erbjuder således en trygg och kompetent vård och rehabilitering för en bred skala av olika problemområden, alltid med de lämpligaste behandlings tillvägagångssätten.

Den bästa förebyggande vården för dig är att ta hand om dig själv, motionera regelbundet och minska stressen i din vardag. Vi stöder dig gärna att hitta den lämpligaste träningsformen just för dig eller att göra upp ett individuellt träningsprogram. Se vårt veckoprogram för våra mångsidiga motions och yoga grupper och kurser i mental träning.

Raseborgs Fysioterapi Ab: historik

Företaget grundades år 1994 av fysioterapeut Terttu Ketolainen, som trots ekonomiskt kärva tider insåg att det fanns efterfrågan på specialiserad fysioterapi. FPA:s beslut att börja ersätta neurologisk rehabilitering gav en god bas för verksamheten. Det Ekenäsbaserade företaget siktade genast på att betjäna ett större geografiskt område, därav namnet som visat sig bli en verklig föregångare till kommunala reformer.

De första åren verkade företaget i små lokaliteter på Raseborgsvägen 16. Terttus magkänsla visade sig vara rätt. Numera består vårdteamet av sju fysioterapeuter, en ergoterapeut, en massör, en talterapeut och en fotvårdare. Till de erbjudna specialområdena hör bl.a. barnhabilitering, neurologisk rehabilitering, idrottsfysioterapi, massage, lymfterapi, som senaste tillskott fascia release, superpulserande laserbehandling Cryo toppköldbehandling och Lymphatouch.

År 2002 flyttade verksamheten till Björknäsgatan 29-31, men också den lokalen blev för liten. I november år 2009 flyttade Raseborgs Fysioterapi Ab till fastigheten på Bryggerigården, där företaget nu verkar. Tack vare ljusa och rymliga lokaliteter kan vi nu erbjuda ett brett urval av ledd gruppverksamhet såsom Jonnas Latino, pilates, spiralstabilisering, styrka & balans och olika yoga former. Bekanta dig gärna med vårt veckoprogram. Vi skräddarsyr även motionsgrupper enligt önskemål, så tveka inte att ta kontakt.

År 2001 sålde Terttu företaget till de fyra fysioterapeuterna Cecilia Löfgren, Christel Artzén, Susann Werner och Kirsti Simberg som redan hade arbetat med henne en tid. Både Terttu och Kirsti fortsatte att ta emot sina klienter på Raseborgs Fysioterapi fram till pensioneringen. Kirsti Simberg sålde sin andel av företaget 2009 vidare till Maria Degerlund. Sammanhållningen är god och en god stämning är något vi värnar om. Det är viktigt att vi trivs tillsammans och mår bra på arbetsplatsen.