Gå direkt till innehållet

GRUPPER

Pilates

Pilates är en metod för att träna kroppskontroll. Målsättningen med pilates är att utveckla styrka, uthållighet och rörlighet samt att stärka kroppens djupa muskler. Pilates grundar sig på sex principer: andning, centrering, koncentration, kontroll, precision, rörelseflöde.

I gruppen tränar vi med strumpor och mjuka kläder. En handduk är bra att ta med sig. Madrasser och andra små redskap såsom boll, pilatesrulle, gummiband och käpp finns.

Spiral stabilisering

Spiral stabilisering är en kroppshanterings- och terapimetod som syftar till bra stöd för ryggen, men ändå fri rörlighet. När ryggen fungerar fritt frigörs även rörligheten för höfter, axlar och nacke. SPS-träning bygger på att man stärker cirkulerande muskelkedjor och slappnar av och förlänger vertikala muskelkedjor. Detta ger utrymme mellan ryggkotorna, vilket minskar trycket på mellankotskivorna och ökar deras ämnesomsättning. Mer info hittar du på bl.a. på www.spiralstabilisering.se

Jonnas Latino

Jonnas Latino är en fartfylld danstimme inspirerad av latinamerikanska rytmer. Vi dansar bl.a. salsa, merengue, reaggeton och cumbia och kryddar med olika dansstilar enligt önskemål. Det krävs inga förkunskaper och gruppen fungerar som drop-in, så du kommer när det passar just dig!

Styrka och balans för seniorer

Kom med och träna upp din styrka och balans i en trygg och trevlig miljö med andra seniorer. Dragaren är en fysioterapeut, som har färdigheterna att ändra på rörelserna beroende på din individuella funktionsförmåga. Vi tränar lugnt i egen takt. Välkommen!

Yoga

Mimmi Österlund, Mobil Yoga Västnyland och Jenni Luoma, Kindful Yoga collective håller yogatimmar i våra källarutrymmen. Mer information om deras timmar hittar du på deras egna hemsidor mobilyoga.fi och yoga.kindful.fi