Gå direkt till innehållet

Lymfterapi

Lymfterapi är en smärtfri behandlingsform som lämpar sig för behandling av svullnad, som smärtlindring, vid eftertillstånd av operationer och som avslappning. Under behandlingen stimuleras kroppens lymfkärlssystem med lätta och rytmiska rörelser, vilket leder till förbättrad vätskecirkulation och ämnesomsättning och minskar därmed svullnad samt påskyndar helande av vävnadsskador.

Du kan komma till lymfterapi med eller utan läkarremiss. FPA ger ersättning för lymfterapi vid strålbehandling, kroniska infektioner, medfödd utvecklingsstörning i lymfsystemet samt vid behandling av eftertillstånd av omfattande operationer. Vi tar också emot betalningsförbindelser för medicinska stödstrumpor och stödärmar.

Lymfterapin innefattar också rörelseterapi och kompression, samt råd för egenvård. Vid behov kan du beställa måttbeställda kompressionsplagg via oss. Vi säljer också medicinska stödstrumpor för förebyggande vård. Stödstrumpor är sköna att använda om du har stående arbete, eller t.ex. vid långa flygresor. Vår lymfterapeut har Vodder lymfterapiskolning.

För mera information om kompressionsprodukter se t.ex. napra-rehab.fi eller lymed.fi.