Gå direkt till innehållet
Maria Ljungqvist

Maria Ljungqvist

Fysioterapeut YH, Mentaltränare, Bobath- och NDT-skolning, Physio Pilates Instruktör

  • Självständig yrkesutövare på Raseborgs Fysioterapi Ab.

Grundutbildning

  • Fysioterapeut YH Arcada 2000

Tilläggsutbilning

  • NDT grundskolning 2002
  • Bobath basic cours 2011
  • Bobath Advance kurser 2016, 2023
  • Mental tränare 2015
  • NLP-master 2022

Specialkompetens och arbetserfarenhet

Mitt namn är Maria och jag är specialiserad inom neurologisk fysioterapi för både vuxna och barn. Efter min fysioterapi utbildning började jag min karriär på Folkhälsans habiliteringsavdelning för barn och unga i Helsingfors. Jag har arbetat på rehabiliteringsavdelningen för vuxna på Folkhälsan i Mjölbolsta. Sedan 2009 har jag varit en självständig yrkesutövare och är en del av Raseborgs Fysioterapis team.

Jag kan erbjuda mina tjänster på mottagningen, som hembesök eller på olika vårdinrättningar. Vatten är ett element som jag trivs väldigt bra med och med många års erfarenhet som simlärare kombinerar jag det gärna med mitt kunnande inom fysioterapin. Vattenterapi utförs i Ekenäs simhall. Jag har även specialkompetens inom fysioterapi för klienter med diabetes. Jag har avtal med FPA att erbjuda medicinskt krävande fysioterapi och vattenterapi.

Utöver mitt arbete som fysioterapeut är jag även utbildad inom mental träning och coaching enligt NLP. Dessutom studerar jag till vildmarksguide på sidan av jobbet, eftersom jag tror att naturen kan vara en källa för återhämtning och inspiration. Jag erbjuder gärna naturupplevelser till mina kunder när det är möjligt.

Vi på Raseborgs Fysioterapi strävar efter att ge dig den bästa möjliga vården och att hjälpa dig att uppnå dina mål. Kontakta mig gärna för mer information eller för att boka en tid.