Gå direkt till innehållet
Maria Ljungqvist

Maria Ljungqvist

Fysioterapeut YH, Mentaltränare, Bobath- och NDT-skolning, Physio Pilates Instruktör

Grundutbildning

  • Fysioterapeut YH Arcada 2000

Tilläggsutbilning

  • NLP-master 2022
  • Mental tränare 2015
  • Bobath grundskolning 2011 och Advance kurser 2016, 2023
  • NDT grundskolning 2002

Specialkompetens

Marias specialområde inom fysioterapi är neurologi, både för vuxna och barn. Maria ger terapier både på mottagningen, som hembesök, på daghem eller olika vårdinstanser. Vatten är ett element där hon trivs bra och vattnet möjliggör övningar som upplevs som svåra på land. Vattenterapin förverkligas i Ekenäs simhall. Maria har specialkompetens för klienter med diabetes.

Utöver själva fysioterapi jobbet är Maria utbildad inom mentalträning och coaching enligt NLP. Därtill studerar hon vid sidan om jobbet till vildmarksguide – naturen är en källa för återhämtning och inspiration. Hon vill också erbjuda det åt sina kunder då det är möjligt.

Arbetserfarenhet

Maria har jobbat som fysioterapeut sedan år 2000, först på Folkhälsans habiliteringsavdelning för barn i Helsingfors och senare på rehabiliteringsavdelningen för vuxna i Mjölbolsta. Maria har jobbat som självständig yrkesutövare sedan 2009 och har sedan dess ingått i Raseborgs Fysioterapis team av terapeuter. Maria har avtal med FPA att ge medicinskt krävande fysioterapi och vattenterapi.